Thailand


Område beskrivelser

 

Koh Tao – Den ægte ø-stemning

- Snorkling, bountystrande og kolde Thai øl i vandkanten – What’s not to like….

Koh Tao – også kaldet Turtle Island er en lille thailandsk ø på omkring 21 km² i Thailandbugten ca. 85 km ud for Chumphon i det sydlige Thailand.
Drømmer du om krystalklart vand, koraller og at svømme med en havskildpadde eller to, så er Koh Tao helt klart stedet. Det er primært de fantastiske dykkermuligheder, der lokker folk til den lille bounty-ø. Her er oplagt mulighed for at udforske undervandslivet enten ved dykning eller snorkling med en sigtbarhed under vand, som kan være helt op til 30-40 meter!

Hop på en båd og mindre end 15 minutter senere er du ved Koh Nangyuan -Havmågeøen. Øen består af 3 klipper, der er sammenkædet af en smuk hvid koralsandstrand og ligger ud for Koh Taos nordlige spids. Så grib din snorkel og svømmefødder – hvilket kan købes til billige penge overalt på Koh Tao – og udforsk ”The Japanese Garden” - det levende koralrev, som er helt fantastisk at boble rundt i. Er du mere til oplevelser ”oven vande”, så tilbyder øens dramatiske indre med de smukt rundede klipper og den frodige grønne jungle en mindst lige så stor oplevelse, som de lysende koraller.

billede af skildpade

Er du til Adventure?

Kast dig ud i et sandt Adventure med rock climbing (bjergside klatring), rappelling, klippeudspring, eller tag en lidt roligere vandretur til øens højeste punkt, Two View.
Selvom tempoet er lidt mere low-key på Koh Tao i forhold til søstre-øerne Koh Phangan og Koh Samui kan man altid finde en fest. Der er små strandbarer, hvor man altid kan nyde en iskold Tiger eller Singha (Thai-øl) eller en ”Bucket” i solnedgangen langs den 1,7 kilometer lange Sairee Beach. Det er primært langs øens vestkyst, man finder det meste og bedste af Koh Taos natteliv, og øens hoteller ligger derfor også langs Sairee Beach og Mae Haad Beach.

Det er primært små turistbutikker, der præger shopping på Koh Tao. Så hvis du hungrer efter flere shopping-muligheder, store diskoteker eller du ønsker at deltage i de berømte ”Full Moon” partys, så går der dagligt hurtigfærger og katamaranfærger til både Koh Samui (ca. 2½ times overfart) og Koh Phangan (1½-2 timers overfart).

Koh Phangan – Oplev de ”rigtige” Full moon parties

- Dans hele natten med stranden som dansegulv

Koh Phangan ligger ved siden af Koh Samui i den sydvestlige del af Thailand. Øen er nok mest kendt for sine full moon parties, der finder sted natten før eller efter hver fuldmåne. Med en "bucket" i hånden kan du danse på stranden til den lyse morgen. Nyd efterfølgende de smukke strande eller øens mange aktiviteter.
Helt tilbage i 1985, blev det første Full moon party afholdt. Festen blev hurtigt populært blandt unge rejsende og denne spektakulære fest tiltrækker i dag mellem 20.000-30.000 festglade rejsende hvert år. Da festen bliver holdt på stranden, er vi altid sikre på, at de aldrig bliver ”udsolgt”. Så det er bare med at spring på vognen og lade sig forføre, af det der nu er Øens kendetegn. Den gode fest!
Barerne på stranden Haad Rin holder åben til solen står op og spiller musik som R&B, drum and bass, house, dance og reggae.

Sov tømmermændende ud på nogle af verdens smukkeste strande.

Da Koh Phangan ligger midt i den Thailandske golf, har øen fået det smukkeste fra alle gudernes skattekamre. Strande, som du kun har set på film og en bjergrig natur der ligger sig i baggrunden, som en helt vandvittigt flot silhuet. Ligegyldigt hvilken vej du kigger, er der noget flot at se på. Det lune og lyseblå hav, den fine hvide sand og i kulissen de høje grønne bjerge. Vi tør godt love, at du kan tilbringe nogle sjov dage i vandkanten sammen med dine venner.

strand med mennesker og helikoptor

Massage og Thailand går hånd i hånd.

På næsten hvert gadehjørne, finder du en massageklinik, og der er ikke nødvendigvis af den ”frække” slags. Her kan du for ingen penge få de dygtige massører til et give dig en time i massage-himlen. F.eks koster en times helkropsmassage omkring 60,- danske kroner og en dejlig afslappende fodmassage kan du få for mellem 35,- og 40,- kroner.
Husk også at besøge et af Øens mange gadekøkkener eller små restauranter. Her kan du spise de mest lækre måltider, for det en halv liter Cola koster i Danmark. Maden er utrolig lækker og Thaierne elsker at lege med krydderierne, så selv om du tror, du har smagt thaimad her hjemme, så får du dig en positiv overraskelse, når du oplever hvor dygtige kokke Thaierne er i deres hjemland og med deres lokale råvarer.

Føler du dig aktiv?

Så skal du prøve en typisk Kho Phangan tur - en canopy tour. Her svinger du dig i trætoppende sammen med aberne. En sjov og anderledes dag, hvor du får oplevet noget af den unikke Thailandske natur, samtidig med at du får dig nogle gode grin.
Vi har også en del gæster som prøver at Kitesurfe. Så er du sikker på at få adrenalinen til at pumpe, og får set Kho Phangan ovenfra. Ligegyldigt hvad du vælger, så har øen noget for alle, og vi kan love dig en ferie, hvor du får meget svært ved at kede dig.

 

Koh Samui – Thailands tredje største Ø kalder på dig!

- Hvis du er et kæmpe ”badedyr” så er Koh Samui lige dig. 

Hvert år rejser over en halv million mennesker ud på Øen, for at nyde de lange Bounty strande, det lækre lune vand og de mange strand oaser med små standbarer og masser liv. Så pak badehåndklædet ned, smid en snorkel i kufferten og husk også lige festtøjet. For Koh Samui har det hele.

På øens Nordside er der kraftige vinde, der gør dette til et paradis for vindsurfere og tiltrækker mange andre unge, som gerne vil nyde en kølig vind på en varm dag.

Nattelivet på Koh Samui er kendt for at være et af verdens bedste. Store internationale diskoteker ligger side om side med lokale barer, så du kan få alt fra ”buckets” med farverige drinks til dyr champagne. Du må ikke gå glip af at smage de thailandske øl. Selv med danske øjne er thaierne virkelig gode til at lave øl, og prisen er latterlig billig.

Kultur og shopping

Som alle andre steder i Thailand, er der på Koh Samui rig mulighed for at udforske den Thailandske kultur. Du skal ikke gå langt for at finde et gadekøkken eller en lille cafe, der lokker med vanvittig billige retter og kolde drikke. Thai mad er kendt for mange grøntsager og kød i forskellige slags karry. Så alt efter om du vil give Chili Claus en udfordring på hans ”stærkheds-barometer”, eller du bare vil nyde en sød gul karry ret, så går du ikke sulten i seng.

Overalt på øen arrangeres der også lokale Thai bokse kampe. En vild oplevelse, som er lidt et must. De seje boksere er tit kun store drenge og der er helt vildt, hvad de kan. Hvis du selv får lyst til at prøve kræfter med sporten, kanman booke en dag i et bokse center og få fornemmelsen af Thailands national sport helt tæt på.

Et råd fra guiderne; Husk at efterlade lidt plads i kufferten, det er virkeligt billigt at handle i Thailand og Koh Samui er ingen undtagelse. De mange souvenir butikker bugner med sjove ting, som du bare ikke kan undvære. Alt fra silke, elefant figurer, fodbold trøjer, krydderier og til sneakers og halspastiller og hvad de lokale lige har kunne proppe ind i butikken. Man kan nemt komme hjem med en masse gode fund, uden at det kan mærkes særlig meget i feriebudgettet.

Khao Sok – Et ægte jungleeventyr

Drømmer du om at se en elefant helt tæt på, og er du til natur og adventure-oplevelser – så tag på opdagelse i Khao Sok National Park - en af de absolutte favorit-nationalparker i Thailand.
Bosæt dig midt i dens smukke og spændende natur og forbered dig på et stort udvalg af oplevelser.

Sejl på Cheow Lan Lake

Spring ud som opdagelsesrejsende på kanotur ned ad Cheow Lan Lake eller prøv ”Tubing”, hvor du sejler afsted på en kæmpe donut-badering. Bliv mødt af den grønne jungle og de høje, stejle limstensklipper ved flodens breder og mærk den fugtige tropeluft på din hud.

Jungletrekking

Er du mere til fast grund under fødderne så begiv dig ind i den tætte, frodige regnskov. Her kan du indånde duftene af den fugtige regnskov, høre lydene fra skovens eksotiske dyr - og måske endda selv støde på gibbonaber, tapirer og leoparder.
Efter en dag fuld af aktiviteter kan du nyde en introduktion til det autentiske thailandske køkken. Her vil de lokale trin for trin guide dig igennem traditionelle thailandske retter, som du selv laver og spiser, inden du igen begiver dig ud på eventyr fx en nat-safari i junglen…
Er du dog blevet mættet af naturoplevelser og trænger til at få fugtet ganen i andet end vand – så er Khao Sok Village ret nem at finde rundt i. Den ligger på den vestlige side af nationalparken og der er kun én hovedgade. Her finder du tilgengæld, det du har brug for af shops, restauranter og diverse barer – så er du fx til lidt Bob Marley-stemning, så er Chill-out baren lige noget for dig.
En lille by med rigtig meget liv og sjæl – men også med busforbindelser, hvis man vil opleve nærområdet.

billede af regnskov