Ung Rejs' historie

Ung Rejs' fantastiske historie

Det hele startede med Jyske Ungdomsrejser, der blev etableret af Ung Rejs' nuværende hovedaktionær, John N. Tobiesen, den 1. oktober 1992. Firmaet har fra starten ligget i Tjæreborg, hvor John N. Tobiesen har boet hele sit liv. Den første sæson havde firmaet tre afgange til Calella med bus.

Allerede i efteråret 1993 skiftede Jyske Ungdomsrejser navn til Ung Rejs og der blev udvidet med flere afgange og flere hoteller i Calella.

I 1994 indførte Ung Rejs Aktiv Nat Service, med guider i nattelivet fra kl. 24.00 til sidste gæst går hjem.

I 1995 blev det første fly chartret hos Maersk Air. Det fløj fra Billund via Kastrup til Calella med 123 Ung Rejs gæster den 19. juni 1995.

I 1996 åbnede Ung Rejs to nye destinationer foruden Calella. Det var Lloret de Mar på Costa Brava og den baleariske ø, Ibiza. Dette blev startskuddet til en ny æra med ekspansion og udvikling af nye og spændende rejsemål, samt et nyt kvalitetssikringsprogram.

I 1997 optrådte popgruppen Aqua under Ung Rejs grisefesten på Costa Brava. Siden har mere end 150 forskellige kunstnere, primært rock- og popgrupper, givet koncert på Ung Rejs' destinationer rundt omkring i Europa.

I 1999 åbnede Ung Rejs sit fjerde rejsemål, Kos. Denne populære græske ø var udsolgt efter kun 17 dages forsalg og var et af Ung Rejs' mest populære rejsemål mange år frem.

I 2000 lancerede Ung Rejs en række individuelle rejser til eksotiske oversøiske rejsemål, blandt andet Singapore og Bali.

I 2001 kom Rhodos på Ung Rejs kortet. Flere og flere Ung Rejs gæster havde efterspurgt denne storslåede ø og kunne nu endelig kombinere det bedste af Grækenland med shopping, kasinoer og storhed.

I 2006 åbnede Ung Rejs Golden Sands, som var en kæmpe succes fra starten af. I mellemtiden var Ung Rejs blevet medlem af Rejsearrangørforeningen, som det eneste ungdomsrejsebureau i Danmark. Rejsearrangørforeningen - i daglig tale RID - tæler 11 seriøse charteroperatører, der til sammen sidder på ca. 80 % af det danske chartermarked.

I 2007 indførte Ung Rejs sin unikke Følg-hjem-ordning, hvor gæsterne på faste tidspunkter i nattetimerne, kan blive fulgt hjem til hotellet af en guide.

I 2008 blev Ung Rejs toget lanceret. Toget som var mere end 400 meter langt havde plads til 732 passagerer og bestod af 14 vogne inkl. diskoteksvogn og barvogn. På grund af logistikproblemer blev der kun gennemført to testture herefter blev projektet droppet. Samme år blev flere Ung Rejs reklamer forbudt af myndighederne.

I 2009 indførte Ung Rejs som det eneste selskab i rejsebranchen en alkoholpolitik for sine medarbejdere og gæster. Ung Rejs har via sit medlemsskab i RID været med til at udarbejde branchens fæles CSR politik, som bl.a. indebærer bureauernes særlige ansvar i forbindelse med afvikling af rejser for børn og unge.

I 2011 kom Alanya tilbage på Ung Rejs kortet og I Lloret de Mar er ugeprogrammet blevet udvidet med mere end 10 forskellige sports- og kulturaktiviteter, bl.a. morgenløb, aerobics, fodbold og shopping i Barcelona.

I 2012 bliver Ung Rejs en del af UFO Travel Group - UFO står for Uddannelse, Ferie og Oplevelser. Salgskontoret flytter i denne forbindelse også fra Tjæreborg til Aarhus.

I 2013 åbner Ung Rejs op på den græske ø Kreta for første gang. Nærmere præcist vest for Chania i Platanias og Agia Marina området. Samarbejdet med Aarhus baserede SEIERFITNESS udvides yderligere så der nu vil være professionelle instruktører tilstede på alle Ung Rejs' destinationerne.

I dag har Ung Rejs rejser til Lloret de Mar, Alanya og Kreta, tre makro Ung Rejs destinatiner. Ung Rejs er et af rejsebranchens mest velkonsoliderede selskaber og har seks år i træk opnået AAA status og dermed været blandt de ca. 3.500 selskaber i Danmark med højeste kreditværdighed.

Ung Rejs beskæftiger fem medarbejdere på kontoret i Aarhus, to medarbejdere på kontoret i Tjæreborg, tre personer i relaterede selskaber, samt ca. 30 guider, områdechefer, destinationschefer og supervisere ude i verden.