Alkoholpolitik

Vi favner hele ferien - ikke kun festen

Indledningsvis
De fleste har hørt om Ung Rejs i medierne og vi er efterhånden ved at være vant til at vores rejser får en hård medfart i formiddagsbladene. Det er vi kede af og vi synes ikke altid det er rimeligt, for vi mener at en Ung Rejs ferie indeholder mange andre elementer, end fest og druk.

Vi bliver da også jævnligt kontaktet af gæster som ikke kan se nogen sammenhæng mellem det de har hørt i medierne og det de selv har oplevet på rejserne. Selv forældrene ringer nogle gange til os for at rose vores rejsekoncept og guiderne.

Sandheden er nok den at det er de enkelte feriegæster selv, der bestemmer hvilken retning deres ferie skal tage. Nogen rejser på ferie for at forkæle en kæreste, mens andre rejser på ferie for at få en.

I Ung Rejs arbejder vi hver dag på at skabe en god ferie for alle gæstetyper, uanset om formålet med ferien er at feste syv ud af syv aftener, eller om det er at hygge sig med kæresten, opleve den lokale kultur eller være med i nogle af de mange spændende aktiviteter.

Det er vores mission at være det rejsebureau, der kan tilbyde flest aktivitetstilbud på rejsemålet og vi har i dag fem fokusområder, hvor vi løbende udvider med nye spændende aktivitetstilbud. Det er indenfor sport, kultur, shopping, adventure og den ultimative fest.

 

Ung Rejs alkoholpolitik

Indledningsvis
Ung Rejs er Danmarks største arrangør af rejser for unge. Siden 1993 har mere end 60.000 personer rejst med os. Vi er blevet en naturlig del af ungdomskulturen på lige fod med gymnasiefesterne, studieturene og de årlige musikfestivaler.

Vi ved at de fleste af vores gæster elsker at være sammen med deres venner, høre musik, danse og feste igennem til det bliver lyst. Vi ved også at de fleste af vores gæster drikker alkohol når de går i byen og at deres forhold til alkohol kan blive afgørende for deres liv fremadrettet.

Derfor har vi valgt at udforme en alkoholpolitik og fortælle om vores holdninger til alkohol.

Vores holdning til alkohol
Alkohol har været en naturlig del af vores kultur gennem århundreder. De fleste mennesker kender virkningerne af alkohol. Efter 1-2 genstande smider man genertheden og tør måske snakke med ham eller hende man har haft et godt øje til på det seneste.

Desværre har alkoholen også sine skyggesider. Allerede efter få genstande begynder man langsomt at miste selvkontrollen og risikoen for at komme op og skændes med ens veninde eller lave andre sociale selvmål, øges betragteligt i takt med at der hældes flere genstande ind.

Allerede efter to genstande stiger risikoen for at køre galt til det dobbelte. Faktisk skyldes hver fjerde dødsulykke i trafikken alkohol. Vi ved også at risikoen for at blive voldtaget, komme ud for en altanulykke eller ende som voldsmand, mangedobles når vi er berusede.

Derfor er det vigtigt for alle os i Ung Rejs, at vores gæster selv tager stilling til hvor meget eller hvor lidt de vil drikke, eller om de vil drikke overhovedet. Det er også vigtigt at vores gæster ikke oplever gruppepres. Det skal være i orden at sige fra.

Gæster under 18 år anbefales at tage en snak om alkohol med deres forældre og kammerater inden rejsen. Til de fester som er arrangeret af Ung Rejs og som der kun er adgang til via Ung Rejs, tillader vi ikke udskænkning af alkohol til personer under 18 år, uanset lokale regler. Vi håndhæver reglerne vha. et armbåndssystem, som indikerer om gæsten er over eller under 18 år. Personer under 18 år, som har fået udskænket alkohol i strid med reglerne vil blive bortvist fra arrangementet og miste retten til at deltage i de øvrige fester resten af ferien.

Da vi ikke påtager os ansvaret for vores gæsters overtrædelse af udskænkningsreglerne, er det vigtigt at du som forælder læser siderne:

Politik for beskyttelse af personer under 18 år - Klik her!

Gode råd til forældre - Klik her!

Vores alkoholpolitik
Formålet med at have en alkoholpolitik er, at passe på vores medarbejdere og sikre at medarbejderne på rejsemålene er gode rollemodeller for vores gæster.

Der må som udgangspunkt ikke drikkes alkohol på vores kontorer. Hverken i Danmark eller på rejsemålene. Vi mener ikke at arbejde og alkohol hører sammen. Der må dog undtagelsesvis drikkes alkohol (Max. to genstande pr. person) på kontorerne i forbindelse med særlige begivenheder:

 • Arrangementer op til weekend eller ferie (For eksempel juleafslutning og fredagshygge)
 • Afslutningsarrangementer (For eksempel en medarbejders orlov, jobskifte eller lign.) 

Særlige krav til guider, der arbejder med gæster under 18 år

 • Det er ikke en guideopgave at opfordre gæsterne til at drikke alkohol
 • Det er i orden at skåle med gæsterne, men det er ikke i orden at lave drikkekonkurrencer
 • Det er ikke tilladt for en guide at drikke alkohol i dagtimerne før kl. 19.00
 • Det er ikke tilladt for en guide at drikke mere end fem genstande i løbet af en aften i uniform
 • En guide må aldrig drikke så meget at han eller hun mister sin dømmekraft eller selvkontrol
 • Det er ikke tilladt at føre motorkøretøj under indflydelse af alkohol, uanset lokale regler

Øvrige regler

 • Alle fester skal planlægges så der ikke er inkluderet mere end fem genstande eller max. to timers fri bar. På arrangementer med fri bar, skal det inkluderede udvalg være begrænset til øl, vin, vand og færdigblandede drinks med en alkoholprocent på max. 15 %.
 • Der skal altid være flere alkoholfrie alternative drikkevarer til fester, hvor drikkevarer er inkluderet
 • Vi reklamerer ikke for alkohol til personer under 18 år, hverken direkte eller indirekte
 • Vi accepterer ikke sponsorater fra producenter af alkohol
 • Ingen salg af stærk spiritus ombord på vores busser
 • Ingen salg af alkoholiske drikke til personer under 18 år på vores busser eller til vores private fester og arrangementer 
 • Passagerer på tog og busser må ikke medbringe egne drikkevarer

Involverede personer
Det er destinationschefens ansvar at sikre at ovenstående regler bliver overholdt på rejsemålene og det er den enkelte kontorleders ansvar at sikre at reglerne bliver overholdt på kontorerne. Ombord på busser og tog er det togchefens henholdsvis busrejselederens ansvar at sørge for at reglerne overholdes.

Alle medarbejdere i Ung Rejs har pligt til at informere sin nærmeste teamleder, hvis der er mistanke om at en kollega har et alkoholproblem. Teamlederens opgave er at snakke med den pågældende kollega, henvise til anonym alkoholrådgivning og følge op på medarbejderen, i det omfang det vurderes nødvendigt. Håndtering af medarbejdere med alkoholproblemer indgår i teamledernes uddannelse.

Anbefaling
Drik så lidt som muligt og aldrig mere end fem genstande ved en fest.

Læs artiklen om Ung Rejs bragt i Rejseliv.dk - klik her!