Sikkerhed

 

Som Danmarks største arrangør af ungdomsrejser, er det vores ansvar at skabe trygge rammer for vores gæster og deres forældre. Vi ønsker derfor hele tiden at forbedre vores koncept og sætte nye standarder for hele branchen.

Ung Rejs' Alkoholpolitik
Vi ved at de fleste af vores gæster elsker at være sammen med deres venner, høre musik, danse og feste igennem til det bliver lyst. Vi ved også at de fleste af vores gæster drikker alkohol når de går i byen, og at deres forhold til alkohol kan blive afgørende for deres liv fremadrettet. Derfor har vi valgt at udforme en alkoholpolitik og fortæle om vores holdninger til alkohol.

Ung Rejs' Følg-hjem-ordning™
Ordningen er indført på vores rejsemål i Spanien og gælder for de fleste af vores hoteller. Ordningen indebærer at vores gæster kan blive fulgt hjem til hotellet af en guide i nattetimerne efter et Ung Rejs arrangement. Man kan møde guiderne på faste mødesteder i nattelivet, hver hele og halve time i tidsrummet 01.00-04.00

Professionelle danske guider
Samtlige faste guider er enten certificeret på Skandinaviens største guideskole, Service & Co., eller hentet ind fra andre bureauer, hvor de har tilsvarende praktisk erfaring. Guiderne har herefter været igennem Ung Rejs' egen interne uddannelse og en række tests. Alle guider har som led i deres grunduddannelse modtaget undervisning i førstehjælp.

Alle guider refererer til destinationschefen. For at kunne blive destinationschef er det et krav at man har erfaring som ungdomsguide og har særlige ledelseskompetencer. Alle destinationschefer skal igennem et seperat uddannelsesforløb med fokus på service management og lederskab.

Rejsebranchens jægerkorps™
Ung Rejs guiderne bor på de samme hoteller som gæsterne og er tilgængelige alle døgnets 24 timer. Guiderne er med om morgenen ved hotelpoolen, om eftermiddagen på Beach Service™ og om aftenen ved de mange Ung Rejs arrangementer. De er desuden med på Aktiv Natservice™ til det bliver lyst, og sidste mand forlader Ung Rejs stam-diskoteket.

Ung Rejs guiderne er kendt som Rejsebranchens Jægerkorps, dels på grund af deres intensive uddannelse og træningsforløb - dels på grund af den meget intensive arbejdsrytme der er på rejsemålene. Derfor oplever de fleste Ung Rejs guider at blive head hunted af andre charterbureauer, når Ung Rejs sæsonen er slut og mange gør lynkarriere i rejsebranchen.

Guidernes opgaver
Det er guidernes ansvar at være der for gæsterne og assistere, hvis der er brug for hjælp. Det kan være hjælp til en oversættelse eller hjælp til at udfylde forsikringspapirer. Ung Rejs samarbejder med Europæiske Rejseforsikring og Europæiskes Alarmcentral og er medlem af Rejsearrangørforeningen (RID). Ung Rejs er tilsluttet rejsegarantifonden nr. 930.

Derudover er det guidernes opgave at gennemføre vores store sports- og aktivitetsprogram, arrangere fodboldturnering mellem guider og gæster, hente og bringe gæsterne i lufthavnen, sørge for hotelbookinger og -indkvartering, planlægge og gennemføre aftenarrangementer og i øvrigt være tilgængelig så meget som muligt i løbet af døgnets 24 timer. Det være sig på hotellerne, ved poolen, på stranden, ude i nattelivet og naturligvis på vores mange kulturelle halv- og heldagsture, der foregår med bus og danske Ung Rejs guider.

TIPS TIL FORÆLDRENE:

1. Modenhed
Sørg for at din søn eller datter er moden nok til at rejse alene. Hvordan opfører din søn eller datter sig f.eks. efter en fest i Danmark? Kan han eller hun tage vare på sig selv? Har der været problemer med alkohol? - Det er vigtige spørgsmål at stille sig selv. Er man i tvivl, er det bedre at vente et år eller to.

2. Rejsekammerater
Hvem rejser din søn eller datter med? Er det en gruppe gode kammerater, som du kender godt? Er det nogen som kommer i jeres hjem, som du mener, har den rette indstilling og modenhed? Eller er det en ny bekendtskabskreds, som du ikke kender? - Det er vigtigt at din søn eller datter rejser sammen med nogen, som både du og den unge kender, og er tryg ved.

3. Spilleregler
Tal med de andre forældre og de unge, om hvilke spilleregler der skal gælde på ferien. Aftal f.eks. om der må drikkes alkohol på rejsen og evt. hvor meget. Prøv at være specifik, eksempelvis maks. to øl, ingen stærk spiritus osv. Det er også en god ide at aftale at man ALTID følges ad to og to eller benytter Ung Rejs Følg-hjem-ordningTM

4. Gruppen
Få en snak med de unge om hvad man gør, hvis man bliver uvenner med en i gruppen, eller hvis en i gruppen ønsker at "melde sig ud" undervejs. Skal man f.eks. have en regel om, at når en går hjem, så går alle hjem? Vi fraråder at personer under 16 år deltager i vores rejser. Ung Rejs' ambition er at give de unge en fantastisk oplevelse - med sol, strand og masser af nye venner.

Husk at den der bestiller rejsen skal være fyldt 18 år. Hvis alle i gruppen er under 18 år, skal rejsen bestilles i en forælders navn. Vi henstiller til at personer under 18 år altid ledsages af en person der er fyldt 18 år.

5. Rejseforsikringer
Vi ser desværre ofte at vores gæster bliver sendt på ferie helt uden rejseforsikring eller med en halvhjertet husstandsforsikring, der hverken dækker tyveri fra uaflåst hotelværelse, badestrand eller poolområde , og som ikke vil udbetale erstatninger på stedet. Vi kræver derfor at man som et minimum har tegnet en tillægsforsikring til sin husstandsforsikring, så man både har elimineret sin selvrisiko og fået udvidet sin bagageforsikring med simpelt tyveri.

6. Tjek, om din søn eller datter skal vaccineres inden rejsen
Når din søn eller datter rejser til udlandet, kan de møde sygdomme, som de ikke er vant til i Danmark. Derfor er det en god ide at undersøge, om de har brug for at blive vaccineret. På Statens Serum Instituts hjemmeside http://www.ssi.dk/rejser/ kan man se, hvilke vaccinationer der anbefales til den specifikke rejsedestination.
 
Få styr på vaccinationerne , gerne 6 uger før afrejse.  Har din søn eller datter brug for vaccinationer mod alvorlige sygdomme, er det vigtigt, at de får dem i god tid. Nogle vaccinationer skal gives flere gange og påbegyndes op til 4-6 uger før afrejse. Så kontakt læge eller en vaccinationsklinik, helst 6 uger før afrejse.
 
Hvis der er mindre end 6 uger til afrejse. Din søn eller datter kan stadig nå at blive vaccineret mod enkelte rejsesygdomme, selvom der er kort tid til rejsen.

Forældrelinjen - Tlf. 70 10 13 20 (12.00 - 15.00)
Der er ofte en form for bekymring eller betænkelighed forbundet med at sende sin søn eller datter ud i den store verden for første gang. Heldigvis.

Selvom vi i har prøvet at dække alle de aspekter af rejsen vi kan, vil der altid stå forældre tilbage med spørgsmål og usikkerhed om hvad der foregår på rejserne. Derfor har vi oprettet forældrelinjen, hvor forældre kan ringe og tage en snak med en medarbejder på kontoret, som selv har børn og som kender Ung Rejs produktet indefra.

På vegne af alle os i Ung Rejs

- rigtig god, tryg og sikker ferie!

Venlig hilsen
UNG REJS A/SChris Karlsen
Adm. Direktør