Ung Rejs vinder over Forbrugerombudsmanden

Skrevet d. 02/01-2014 af: John N. Tobiesen

                               

Nu kan Ung Rejs sort på hvidt dokumentere, at de ikke udøver ulovlig markedsføring af alkohol over for de unge. I dag har Vestre Landsret frikendt virksomheden for anklagen om indirekte markedsføring af alkohol over for mindreårige, og det glæder Ung Rejs’ administrerende direktør John Tobiesen:

”Jeg er lettet over at sagen har fået et entydigt udfald: Nemlig at vi ikke overtræder markedsføringsloven. Vi har ingen interesse i at opfordre mindreårige til at drikke. 90 % af vores kunder er unge over 18 år, men det siger sig selv, at når en gymnasieklasse skal på tur, så vil der være enkelte af kammeraterne, som ikke er fyldt 18 år og det forsøger vi at tage hensyn til. De unge efterspørger i stigende grad mere indhold i form af sport, kultur og adventure ved siden af fantastiske fester og gang i den. Det er vores fokus de næste par år, at udbygge disse tilbud, så vi også i fremtiden er de unges foretrukne rejsearrangør.”, siger John Tobiesen.

Ung Rejs har aldrig haft sager i hverken Alkoholreklamenævnet eller Pakkerejseankenævnet og det er da heller ikke de almindelige forbrugere, der har klaget over selskabet, men derimod en interesseorganisation der kalder sig Alkoholpolitisk Landsråd.

Selvom Ung Rejs har vundet sagen, har John Tobiesen en opfordring til Alkoholpolitisk Landsråd:

”Hvis Alkoholpolitisk Landsråd vil gøre det lettere for unge under 18 år at vælge alkohol fra, er jeg sikker på de kan bruge deres kræfter mere meningsfuldt”, siger John Tobiesen: ”I stedet for rutinemæssigt at lave anklager mod os, kunne de måske også prøve at anerkende alle de gode tiltag, vi kommer med. Vi sælger trods alt kun nogle få hundrede rejser til mindreårige, og intet tyder på at det tal vil stige.”, slutter han.

FAKTA
Sagen mod Ung Rejs blev rejst i foråret 2008.

Forbrugerombudsmanden rejste sagen på baggrund af en henvendelse fra Alkoholpolitisk Landsråd, hvis medlemmer bl.a. tæller Baptisternes Afholdsmission (BAM), Blå Kors Danmark, Danmarks Afholdsforening, Afholdsselskabet Det Blaa Baand (DBB) og Frelsens Hær.

Det er Ung Rejs’ første og eneste sag mod Forbrugerombudsmanden, men Alkoholpolitisk Landsråds fjerde klage over Ung Rejs over en periode på 10 år.