Bali


Område beskrivelser

 

Kuta

- It's wild, crazy, and loud. Kuta loves the night!

Kridt danseskoene, pak badetøjet og spring ud i bølgerne – Kuta er stedet, hvor den moderne turisme i Bali begyndte. Det er velkendt for lange sandstrande og store bølger til surfing (begyndere og mellemliggende), men specielt også dets vilde natteliv og høje koncentration af barer, natklubber og hoteller.

Kuta Beach er et mekka af events herunder festivaler, surf-konkurrencer og koncerter fra lokale bands. Hundredvis af mennesker flokker til stranden, som er berømt for sine fantastisk smukke solnedgange og solnedgangsdrinks, og om natten er Jalan Pantai Kuta’s barer og restauranter fyldt med festglade mennesker fra hele verden. Det er særligt det yngre, mere vilde publikum, som Kuta tiltrækker med deres megaklubber, ultra-billige drikkevarer og et musikalsk fokus på reggae, top 40, R&B og mainstream dansemusik. Så er du klar på fest og farver, er klubberne Bounty og Skygarden i hvert fald et besøg værd. Det er steder, der har givet fantastiske festminder til mange, som har oplevet Kuta efter midnat.

Alt i alt Kuta tilbyder alt, hvad du behøver for en sjov ferie, mens priserne stadig er lave.

strand billede med sækkestole
surf billede

Er du til sus i maven og adrenalin?

Har du adrenalin i kroppen, kan det hurtigt blive brændt af i en af Kuta’s mange forlystelser fx Waterbom, Armada Flow House eller bliv skudt afsted med 200 km/h i 5GX Bali Reverse Bungy – som ifølge deres eget slogan: Offers the only legal way to get high in Bali.

Serangan

Når du ankommer til denne lille tropiske oase, vil du finde masser af underholdning: det er det fantastiske surfpunkt (egnet til alle niveauer), forskellige vandsportsaktiviteter som Stand-Up-Paddles (SUP), kajakroning og snorkling.
Har du is i maven så tilbydes svømning og fodring af hajer ved Bali Shark Eco Tour der ligger ved Agus Bar & Restaurant i Jl. Tukad Punggawa, Serangan.

Er du mere kulturel anlagt så er Sakenan-templet på den vestlige kyst et af de helligste på Bali, og bestemt et besøg værd.

no bite bay

piger der solbader

Du kan også bare tage en slapper på stranden i solen og bestille noget mad og drikkevarer – så er liggestolene gratis.

Det er meget nemt at komme til Serangan, særligt fra Denpasar, og øen ligger kun 15 min væk fra Kuta og Sanur områderne. Serangan er faktisk en miniature ø, der er forbundet med Bali via en bro og er et semi-nationalt parkområde (dog uden vilde dyr). Der er hverken resorts eller hoteller på øen, selvom du måske finder nogle overkommelige lokale pensionater. Det er virkelig et af de få steder i Bali, der har reddet den traditionelle livsstil og smukke uspoleret natur.

Nusa Dua

strande, templer og shopping i luksusklasse

Strandene må du bestemt ikke at gå glip af!

Men er du frisk på at prøve noget andet end bare at ligge i sandet, så tag på Bali Camel Safari og begiv dig ud på en af mest unikke strandture på øen. Nyd den rolige og uberørte hvide sandstrand og havudsigt over Sawangan kysten i det sydlige Nusa Dua, mens du rider på kamelryg i et meget stabilt tempo. Så slap af, nyd turen og kom hjem med nogle mindeværdige Sahara-ørkenlignende billeder.

underlig båd
pige på soltag

Shopping og kultur

Nusa Dua blev lidt designet som en All-Inclusive destination. Hoteller i verdensklasse, komplet med et eksklusivt shopping-kompleks med velholdte faciliteter og med en luksuriøs 18-hullers golfbane, hvide gyldne sandstrande og mange andre nærliggende højdepunkter.

Så slå dig løs og gå ud på shopping eventyr – start med en afslappet gåtur ned i den kunsthandlende Jalan Pantai Mengiat, og sørg endelig for at tjekke Bali Collection ud. Det er områdets største shopping center.

Nusa Dua byder på en række af attraktioner fra strande til kunstgallerier og Museum Pasifika, som er et vidunderligt sted, der huser nogle kunstværker indsamlet fra Asien og Stillehavsøerne. Er du til mere kultur, så er der templer overalt – Pura Geger er dog det eneste, der er åbent for offentligheden, når som helst på dagen.

Padang

– Surf’s up dude

Fantastiske bølger og lange hvide strækninger fra nord til syd gør Padang til et utroligt populært surf-point i Bali. Prøv kræfter med de store og til tider udfordrende bølger, om end du er let-øvet eller surf-pro.

Padang ligger på øen Bukit Peninsula’s nordvestlige kyst og kun 1 km sydvest fra Anantara Bali Uluwatu. Kør afsted ad Jalan Raya Uluwatu fra Jimbaran og efter omkring 30 minutters kørsel forbi Garuda Wisnu Kencana Cultural Park, ses et skilt med 'Jalan Labuan Sait'. Herefter føres du langs en kuperet men glat 3,5 km asfaltrute, ned ad en trappe gennem en unik hulesten-indgang og mødes af en fantastisk hundrede meter lang sandstrækning - Padang Beach (lokalt kaldet Pantai Labuan Sait). Grundet den stigende berømmelse er regionen virkelig blomstret op i løbet af det sidste årti. Så nu er diverse butikker, surf-lodges og pæne caféer rettet mod surfing publikum for alvor poppet op.

Surfere fra hele verden drages hertil pga. stemningen og selvfølgelig bølgerne. Der bliver derfor også ofte afholdt mange surf-konkurrencer fx den internationale Rip Curl Cup.

strand med surfboards

Gili Trawangan

- Prepare yourself

ildringe

Der venter dig et tropisk barfodet paradis uden biler, perfekte hvide badestrande og et farverigt koralrev med havskildpadder, djævlerokker og utallige andre havdyr.

Beliggende ud for Lomboks nordvestlige kyst, finder du Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan.
Gili Trawangan - alias party øen, er den mest populære af de 3 Gili øer. Øen startede som en backpacker ø, og har stadig lidt af den samme ånd. Men i de senere år, er der sket en stor udvikling på øen.

Det kan godt være, det er en lille ø af størrelse, men udvalget af restauranter og barer er stort. Det er primært et aktivt bar-miljø, der sætter gang i festen og ikke så meget diskoteker. Selv restauranterne bliver ved midnatstid overtaget af DJ’s, som bliver ved til de tidlige morgentimer.
De fleste "fester" er centreret på den sydlige del af øen, så derfor er det også stadig muligt at finde isolerede strande.

Så leder du efter et paradis, hvor du finder ro kombineret med et brølende natteliv - så er Gili Trawangan lige øen for dig.

På Gili øerne er prisniveauet generelt lidt højere end på Bali. Der er heller ikke den samme kultur med at prutte om priserne, som der eksempelvis er på Bali.

Har du brug for en pause fra festerne så besøg "viewpoint" på Gili Trawangan

Det er det højeste punkt på Gili Trawangan, og tilbyder en helt utrolig udsigt over øen.

Bakken er placeret på syd-enden og kan nås indenfor en halv time, fra de fleste steder på den sydlige halvdel af Trawangan. Stedet er også perfekt til at se solnedgangen.

Er du en sucker for solnedgange, så skal du helt sikkert besøge mindst 1 af de 2 populære solnedgangsbarer - fra havnekajen tager du sydpå langs kystvejen, det tager ca. en halv time at gå eller 10 min. på cykel - her samles folk for at sidde og få en drink før og under den mest fantastiske solnedgang.

Under havoverfladen

Som de fleste andre områder i Østen tilbyder Gili Trawangan også snorkling i krystalklart vand - finner og masker kan du leje overalt på Gili. Har du lyst til noget mere udfordrende, så har øen faktisk sin helt egen fridykker skole. Så kast dig ud, hvor du ikke kan bunde og få testet og udforsket dine grænser – du lærer alt om vejrtrækningsteknikker, og hvordan man effektivt kan bruge sin egen ilt, så du kan udforske dybderne med bare et enkelt åndedrag.

Gili Trawangan er ”breathtaking” på alle punkter!